idemama partnerim

Artık Su Sekeri Hayatimizdan Cikaralim { Sekersiz Kek }



2 su bardağı  un
1 su bardağı sut ya da soda
Kuru meyvelerden kıyılmış halde 2 avuç dolusu (kayısı, kuru üzüm, dut kurusu, incir...büyük meyveler ince ince doğranmış..).
1 pk kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat (eklemeden önce üzerine birkaç damla limon suyu sıkılırsa kokusu gider)
Hepsini çatalla ya da çırpma teli ile karıştırıp kek kalıbında 170-180 C’de 20 dakika kadar pişirin. Pişme kontrolünü bıçakla yapın.
Bu tarif son derece esnektir. İsteyen farklı unlarla, kakao ya da tarçın ekleyerek (tarçın kuru meyvelere çok yakışır) yapabilir.
Kıyılmış ceviz ve fındık bu tarifte çok güzel gidiyor. Kakaolu denemek isteyenlere not, meyve çok baskın olduğundan kakao pek fark edilmiyor.
*Yağ ve yumurta orijinal tarifte yok. İsterseniz 1 fincan kadar yağ ve 1 yumurta ekleyip, sütü yağ ve yumurta başına 2 kaşık azaltabilir ya da unu artırabilirsiniz.
Elde ettiğiniz hamurun kıvamı hassas değildir. İlk denemeniz sonrasında daha katı ya da daha yumuşak kek istiyorsanız sıvı miktarını biraz artırın ya da yumurta ekleyin. 
Yumurta eklendiğinde öncelikle yumurtanın çatal ya da çırpma teli ile çırpılması önerilir.
*Bu tarif hemen hazırlanacak şekildedir. Beğendiğiniz takdirde bir sonraki denemenizde kuru meyveleri bir gece önceden 2 bardak süte yatırmanızı ve yukarıdaki tarifi, meyvelerin emdiğinin dışındaki serbest süt miktarını 1 su bardağına tamamlayarak uygulamanızı öneririz. Bu takdirde meyve ile tatlanmış süt ve yumuşamış meyvelerle ayrı bir lezzet elde edersiniz.

Üzerini Süslemek için diyet çikolata kullanabilirsiniz..Yada sade şekilde ikram edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...