idemama partnerim

Montignac Diyeti Nasıl Yapılmalı Ve İncelikleri Nelerdir?



Montignac Diyeti’nin temeli karbonhidratla proteini aynı öğünde yememek olarak basitçe açıklanabilir ama bu kuralın bir istisnası var. Öncelikle her öğünde (ister karbonhidrat, ister protein olsun) kesinlikle yağsız ya da az yağlı yoğurt yiyoruz.
Birincisi yiyebildiğin kadar ekmek, az yağlı ya da yağsız peynir ve  domates, salatalık, biber, 4-5 siyah zeytin (yeşilse daha fazla yiyebiliyoruz)İkincisi ise yumurtalı kahvaltı. Eğer kahvaltıda yumurta yemek isterseniz, bu kez ekmek yemiyoruz ancak kaç yumurta istersen o kadar yiyebiliyorsun.
1) Sadece kahvaltıda ekmek yiyebiliyoruz. Ekmeğimiz kesinlikle tam buğday ekmeği olmalı. İki alternatifimiz var.
Eğer canınız kahvaltıda tatlı yemek isterse mesela kayısı püresini elma suyuyla kaynatıp reçel gibi bir şey yapabilirsin.
2) Öğle ve akşam öğününde kilo verme aşamasında yani ilk bir ay karbonhidrat almıyoruz. Et, tavuk, balık ve sebze yemeklerini istediğin kadar yiyebilirsin. Örnek verecek olursak; bir öğündetavuk şiş, salata, zeytinyağlı fasülye ve yoğurt yiyebilirsin. Ya daetli bir sebze yemeğiyle yoğurdubirleştirebilirsin.  Mesela Ali Nazik kebabı Montignac’a uyan bir kebap. (Közlenmiş patlıcanın içinde un olmamasına dikkat! Bazı yörelerde konuluyor) Adana ya da Urfa kebap da öyle… Tabii yanında ekmek yemeden. Ama doyana kadar yemek serbest… Tabii tüm etli ve zeytinyağlı sebze yemekleri de serbest! Hepsinin yanında yoğurt ve salata yemeyi unutmamak lazım…


3) Bakliyatlar da Montignac diyetinde serbest olan yiyeceklerden. Ama tabii yanında et yemeden. Mesela bol bol mercimek çorbası, salata, yoğurt üçlüsüne takılabilirsin. Bu yeşil mercimek, salata, yoğurt ya da pilaki, salata, yoğurt gibi de çeşitlendirilebilinir.
4) Kiloyu koruma aşamasında ise karbonhidrat alabiliyoruz. Ama onlar da iyi karbonhidratlar olmalı. Esmer pirinç gibi… Spagettiyi ise sadece 9 dakika pişirirsek istediğimiz kadar yiyebiliyoruz. Mesela domatesli fesleğenli sos ve yoğurtla harika oluyor. Çünkü 9 dakikadan sonra glisemik indeksi yükseliyor ve hem çabuk acıktırıp, hem kilo aldırıyor.

Gelelim yasaklara; bu diyet boyunca havuç, patates, karpuz, kavun, muz, üzüm, mısır yasak. Meyveleri ya yemekten yarım saat önce ya da 2 saat sonra yiyebiliyoruz. Öğün aralarının ise en az 3 saat olmasına dikkat!


1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba bişey sormak istiyorum sadece bir yerinde kafam karışıyor.kurubaklagillerde 1. aşamada yeniyormu acaba

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...